ZILVERPOORT

Project beschrijving

De gemeente Lelystad heeft als ambitie neergelegd om aan de entree van de stad te midden van het Zilverpark een gebouw te laten ontwerpen dat door zijn architectuur een upgrade betekent voor het centrum van Lelystad.

Door het gebouw te verweven met haar locatie is het geen solitair object maar onstaat een verbinding met de bestaande bebouwing als met het park. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om in het park te verblijven.

Het project krijgt als entree naar het park de naam ZilverPoort en biedt 35 luxe appartementen waarvan de individuele ruimtelijkheid niet onderdoet voor de iconische uitstraling van het gebouw als geheel. Ieder appartement heeft uitzicht op het park en een royale buitenruimte die door de vergroening visueel onderdeel uitmaakt van het park.

Jaar:

2019-

Locatie:

Lelystad

Functie:

Wonen

Opdrachtgever:

WOONstraks
Appartementen

Buiten in de stad

Bij Zilverpoort zijn de waaierende buitenruimtes en het uitzicht over het park het leidmotief van het ontwerp.

Enerzijds krijgt het gebouw hierdoor zijn markante verschijningsvorm, passend bij de unieke locatie op de kop van het park. Anderzijds vormt de schaduwslag van de terrassen een natuurlijke beschutting tegen de zomerzon, terwijl de winterzon de woning ver kan binnendringen.

Een precieze selectie van alledaagse materialen en doordachte detaillering geven het gebouw een hoogwaardige uitstraling.