BINNENHOF

Project beschrijving

De gemeente Lelystad wil van het Theaterkwartier een hoogwaardige stadswijk maken met een homogeen weefsel van pleinen, straten en stegen. Door meer woningen te bouwen in het centrum en programma toe te voegen zoals cultuur, horeca en leisure wordt de levendigheid vergroot.

Direct naast het bijzondere Agoratheater ontwerpen wij in opdracht van projectontwikkelaar WOONstraks een wooncomplex met 50 appartementen. Het complex bestaat uit vijf panden met verschillen in hoogte, gevelcompositie en kleur. Hierdoor wordt de bebouwing in het Theaterkwartier kleinschaliger en diverser. Het doel hiervan is dat een architectonisch ensemble ontstaat met binnenstedelijke allure.

Het ontwerp is een spel van verschillen en overeenkomsten tussen de panden onderling. Dit spel is toegepast op thema’s als bouwmassa, materiaal, textuur, kleur en raamopeningen waardoor de diversiteit niet leidt tot willekeur, maar juist tot een spannend en samenhangend geheel.

Jaar:

2020 -

Locatie:

Lelystad

Functie:

Wonen

Opdrachtgever:

WOONstraks
Appartementen

Starters en (jonge) gezinnen

Het gebouw is ontworpen voor starters en (jonge) gezinnen. Ook werken aan huis is mogelijk in een eigen praktijkruimte. Er zijn verschillende woningtypen: appartementen met 2 of 3 slaapkamers, grondgebonden woningen en luxe penthouses. Het gebouw beschikt over een gemeenschappelijke ruimte en een gedeeld binnenhof. Zo wordt het gebouw een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken en te ontmoeten in het centrum van de stad.