“In 2014 bemachtigde ik een kavel in een circulaire zelfbouwbuurt in Amsterdam-Noord. Op dat voormalige industrieterrein bouwde ik samen met mijn vrouw drie energiezuinige huizen: De Alchemist. Als mijn eigen opdrachtgever had ik de volledige vrijheid. Ons huis werd een rijke plek vol woonplezier, vol spannende tegenstellingen. Een woning in een stedelijke omgeving, met op dat kleine stukje grond behoorlijk veel programma, maar ook met volop natuurbeleving; alle daken van De Alchemist zijn tuin – compleet met bomen. De geborgenheid van het huis koppelde ik aan de weidsheid van de horizon; de zitkamer op de vijfde verdieping kreeg een centrale houtkachel – en een panoramisch venster voor vrij zicht op de verte. Zo is het door het hele ontwerp heen: de ruimtelijke beleving gaat van klein naar groot, van donker naar licht, van centrum naar periferie. De Alchemist werd een ruimtelijk experiment, dat me tot een nieuwe manier van werken bracht: form follows efficiency. Je moet immers niet alleen een ruimtelijke oplossing vinden voor het programma van eisen, maar ook voor energieprestatie-eisen, circulariteit en natuurbeleving. Dat is sindsdien het vertrekpunt voor al mijn ontwerpen.”
Wij ontwerpen een gebouw vanuit de ogen van alle belanghebbenden. Wij zijn ervan overtuigd dat we hierdoor sneller voortgang kunnen boeken en een beter eindresultaat behalen.
BIM en VR zijn onmisbaar voor kwalitatief tekenwerk en communicatie met alle stakeholders. Dit versnelt de engineering van een gebouw, verhoogt de kwaliteit van het eindproduct en verlaagt de (faal)kosten.
Ieder project is een leerproces waarin wij onze verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan. We kijken altijd om ons heen om relevante innovaties te implementeren in onze projecten.
Peter heeft een onderzoekende, kritische werkhouding en legt snel verbanden waardoor in korte tijd doordachte ontwerpen ontstaan. Met zijn talent voor management weet hij processen goed te beheersen.
Stan zit vol ideeën over ruimtelijke vormgeving waarin hij esthetiek en bruikbaarheid verenigt. Stan stelt zich vaak de vraag: “Wat kan ik in een ontwerp nog elimineren zonder dat er kwaliteit verloren gaat?”
Catharinus heeft een passie voor duurzaamheid en zijn afstudeerproject (bij SKAUP) gericht op bouwen met biobased materialen. Deze specialistische kennis past hij nu toe in zijn werk.