DE EENVOUD

Project beschrijving

Een eigen ontwikkeling van SKAUP om de eigen ambities op het gebied van duurzaamheid te verwezenlijken. Passiefhuis principes staan voor een hoog niveau in duurzaamheid. Dit namen wij als basisprincipe voor dit huis: gebruik de kracht van de natuur om de energievraag zo laag mogelijk te houden.

Jaar:

2018-2019

Locatie:

Almere

Functie:

Wonen

Opdrachtgever:

Eigen ontwikkeling
Woning

Energie voor huis èn auto

Als we naar de toekomst kijken worden onze gebouwen onze energievoorzieners, daarom hebben we de woning gekoppeld aan mobiliteit. Het huis voorziet ook de elektrische auto van energie.

Duurzaamheid zit echter niet alleen in de energiehuishouding. Ook de CO2 footprint van materialen en het bouwproces telt mee. Het voornaamste materiaal in de eenvoud is naaldhout. Hierdoor zit er CO2 opgeslagen in het gebouw terwijl de gebruikte bomen binnen korte tijd weer opnieuw zijn gegroeid. De cirkel is rond.

Wij hebben dit ontwerp verder uitgewerkt in samenwerking met een enthousiaste particulier die dit huis nu voor zichzelf aan het bouwen is.

Het bouwsysteem is eenvoudig gehouden zodat dit makkelijk en (bijna) zelfstandig te bouwen is. Het eenvoudige systeem zorgt er ook voor dat het gebouw makkelijk uit elkaar kan worden gehaald en de materialen kunnen worden hergebruikt.